top of page
Liefdevolgedragen_watermerk.png

Vroedvrouw

Je krijgt een  warme begeleiding tijdens je zwangerschap met veel informatie.

Thuisbegeleiding op maat van jou en jullie baby met tips, trucjes en de hulp bij het vertalen van baby’s behoefte.

Ondersteund vertrouwen in de natuur en in jouw moederschap, zonder oordeel, maar met bewondering en zachte bevestiging.

Met als resultaat  een krachtige start in het ouderschap.

Van zwangerschap tot 1 jaar na de geboorte.
Ofwel Start aan de Basis.


Zwangerschap:

een consult bevat 2 belangrijke onderdelen.

Het Medische deel houdt in dat we zeker naar het hartje van de baby gaan luisteren, dat ik de groei en de ligging ga bevoelen met mijn handen. En wat super fijn is, ik ga jou en je partner dit ook laten voelen indien het mogelijk is, zodat je steeds beter leert herkennen hoe je kindje in je buik ligt en je dus heel gericht contact kan maken met je kindje.
Inwendig wordt er alleen zeer uitzonderlijk onderzocht. Hier is een medische reden voor nodig (of de medische reden kan net een tegen-indicatie zijn!), of je bent op het einde van je zwangerschap zoveel aan het ‘rommelen’ dat we graag je ontsluiting weten om het te kunnen vergelijken naar volgende keer toe, of om meer informatie te kunnen geven over hoe snel je eventueel naar het ziekenhuis moet vertrekken.

In het informatieve/voorbereidende deel zal ik veel verklaringen geven waarom je iets ervaart. Wat wilt je lichaam jou vertellen? Wat gebeurt daar vanbinnen eigenlijk allemaal?
Hoe veranderen je lichamelijke functies en je hormonen. Zodat je zelf meer kennis krijgt van je lichaam en hiermee beter de klachten kunt beoordelen of ze nog binnen het normale van de zwangerschap vallen, of ze toch extra controles vergen…
Dat werkt heel geruststellend, waardoor genieten terug de bovenhand kan krijgen op zorgen of ongerustheid.
Voor mij een heel belangrijk aandachtspunt in mijn vroedkundig begeleiden van jou!

Dit bevat ook voorbereidingen op dingen die jullie te wachten staan:
zoals:    
●    Borstvoeding
●    Weeën opvangen
●    bevallen    
●    het ouderschap
●    bezorgdheden naar/met relaties dichte naasten
●    wat in huis te hebben


Dit kan allemaal niet in 1 gesprek.
De eerste keer dat je komt gaan we het  algemeen dossier opstellen.

Ook bespreken we dan de mogelijkheden van hulp in huis na de bevalling, prenatale oefeningen, cursussen, dingen die geregeld moeten worden en andere start informatie.
Wil je informatie over de borstvoeding, bevallen, enz… dan maken we daar een nieuwe afspraak voor, in een periode dat dit belangrijker wordt in het verloop van de zwangerschap.

Je kunt 12 keer terugbetaald door de ziekenkas langs komen…
genoeg keren om goed voorbereid te zijn!

Ook je emotioneel en psychisch welzijn is heel belangrijk in de beleving van de zwangerschap, het kijken naar de toekomstige bevalling, het contact met je ongeboren kindje en de voorbereiding op een kindje in jullie leven. Ik maak hier tijd voor, ik geef hier extra aandacht aan, en mijn voelsprieten zijn daar steeds in aan het aftasten. Ik maak dan ook alles open en bespreekbaar. Ik ga gericht vragen stellen en zorg voor een veilige omgeving waardoor je kunt vertellen wat er op je hart ligt.
Alles wat jij er nu uitgooit, neemt geen plaats in beslag tijdens de bevalling (lees, je bevalt vlotter), en zorgt dat je met minder zorgen aan het ouderschap begint. Onder dit deel valt mijn grootste bezieling in  het begeleiden van zwangere (koppels).


De arbeid:

In afspraak ben ik telefonisch bereikbaar op het einde van je zwangerschap.
Als ik je kan bijstaan, doe ik dat met veel plezier. Ik kan alleen geen garantie geven, dat ik altijd bereikbaar ben, aangezien ik geen bevallingen meer doe.
Als ik in de mogelijkheid ben om bij je langs te komen, zal ik dat met veel plezier doen. En dan beslissen we samen wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan.
De kans om zo natuurlijk mogelijk te bevallen maken we samen op deze manier zo groot mogelijk.


Zorgeloos starten thuis, na de bevalling.

De gezondheid van  moeder en baby  houden we goed in de gaten door mijn totale medische opvolging
Ik hou alles bij in mijn dossier, en verwijs door indien nodig.


Emotioneel Welbevinden van mama en baby, en de andere gezinsleden natuurlijk ook, daar ligt mijn grootste passie.
Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt in je rol als moeder, en als je dat niet voelt, zal ik helpen je het te herkennen, waar je dat al wel ervaren hebt.
Ik ben ervan overtuigd dat de natuur perfect weet wat er nodig is, dus ook jouw natuurlijk moeder zijn. Ik zal uitleggen vanwaar je instinct vandaan komt, of die van je baby. Waarom we reageren zoals we doen en waarom het belangrijk is om daar gehoor aan te geven.
Het is belangrijk om bewust te zijn, van wat je doet, zodat de twijfel minder wordt, zodat je duidelijk kunt maken aan je omgeving dat je niet zomaar iets doet.
Hiermee help ik rust te brengen in jullie gezin in deze intense periode.
Mijn vertrouwen in jou is zo groot en met tips en trucjes kan ik jouw vertrouwen helpen vergroten.
Volgens klanten is mijn komst geruststellend, help ik je thuis te komen in deze rol. Door mijn begrip en luisterend vermogen zonder oordeel, mag je zijn wie je bent.
Mijn puur zijn zorgt dat ik soms ook mijn zieltje in jouw handen leg, alleen daar waar ze voor jou een meerwaarde kan zijn.
Verder helpen mijn enthousiasme en vasthoudendheid om borstvoedingen tot een prettig vervolg te kunnen leiden. Want dat is toch wel een van mijn grootste doelen. Ook hier weer, steeds op jouw tempo en tot  jouw grens!

Soms is het nodig om medische of om emotionele redenen om de zorg langer te laten duren.
Jij moet klaar zijn om het alleen verder te doen.
En weet dat je me altijd mag opbellen om de zorg terug op te starten.

 

Deze zorg zal je volledig krijgen als je kiest voor Start aan de basis traject in het Krachtig Ouderschap.


 

Door te kiezen voor  Krachtig Ouderschap

met energetisch coachen erbij

 

waarin je keuze hebt uit:

  • Zwanger met rust in lijf en geest.

  • Stap vol vertrouwen in het ouderschap.

 

maak je bewust de keuze om bij de ideeën, aannames, overtuigingen of waarheden ervaren in je leven stil te staan.
Weet dat belevingen niet alleen in je hoofd rond dwarrelen, maar dat ze ook opgeslagen worden in je lichaam en celgeheugen, ook als je ze niet meer nodig hebt. Door een Access Bars® hoofdmassage help ik dit geheugen op te ruimen en leeg te maken, zodat ze steeds minder invloed hebben op je reacties, besluitvormigen, acties of piekeren. Hierdoor komt er veel ruimte vrij
 om nieuwe ervaringen zo vrij mogelijk van oordeel te kunnen ervaren, krachtig in je schoenen te staan en beslissingen te nemen die je leven waarover je over 2 jaar denkt: wauw, heb ik dat nu ineens voor elkaar gekregen?

bottom of page