top of page

Ervaringen van jonge mama's

Dag lieve vrouw,Als mama ben ik al 26 jaar informatie aan het verzamelen over het ouderschap.

Toen mijn jongste 8.5 jaar geleden geboren werd, kwam daar nog eens een boost bovenop. Met als grote surplus... dat toen internet bestond.


Zesentwintig jaar geleden moest ik het doen met de boeken in bibliotheek

en mijn belezen vriendin in stad Antwerpen, die nog makkelijker tot verschillende informatie kwam. Het is toch verschillend: wonen in een dorpje of in een stad met veel meer mogelijkheden.

Zij was vaak de basis die me doorverwees... en we waren tegelijk zwanger van ons eerste kindje.

Ik absorbeerde alles, zeker omdat ik na de geboorte van mijn oudste voor vroedvrouw ben gaan studeren.


Alles dat mij en jou kan helpen, sloeg ik op in mijn systeem.

Mijn informatie base is enorm. Enorm groot en... ik heb al op vele kinderen kunnen testen ;)

en doorgeven in mijn praktijk.


Een verpleegster mama die ik begeleidde met haar 3 kindjes, werkt nu als ambulancier en had een tijdje geleden een onverwachte thuis bevalling. Ze nam contact met mij op... Els, ik heb dat en dat gezegd en dat gedaan... Heb ik het goed gedaan? Kan ik volgende keer nog anders doen? Ze had het perfect gedaan! Echt, deze onverwachte thuis-bevallen mama mag in haar handjes klappen dat ze jou aan haar zijde had.

Weet je Els? Ik heb gewoon telkens gedacht... wat zou Els zeggen, wat zou Els doen en dat heb ik gewoon gevolgd. Dat met alle info die we tijdens haar kraambedden hebben besproken. Hoe heerlijk is dat?


Dit is mijn kennis die ik doorgegeven heb, mijn kunde die doorgevloeid is.

Dat maakt mij een rijk vroedvrouw. Dit is de impact die ik wil maken.

Niet dat ik wil dat jullie allemaal vrouwen tijdens een onverwachte bevalling kunnen begeleiden. Maar dat de informatie die ik geef blijft hangen, nieuwsgierig maakt en het begin is van een nieuw avontuur. Een avontuur dat je stapje bij stapje kunt perfectioneren naar hoe het passend is bij jullie. En met perfectioneren bedoel ik niet dat jullie perfecte ouders moeten kunnen zijn of worden. Nee, ik bedoel dat ze aansluitend mag zijn bij jullie behoefte, inzichten en groeiprocessen.


Want zoals ik pas las... als je niet meer groeit, ben je dood.

En daar is het nog veel te vroeg voor niet?


Mijn groei proces blijft ook onverminderd doorlopen.

Mijn eerste boek is richting afwerking aan het gaan

en het volgende is aan het groeien.

Het startte met een online cursus. Die er zeker komt. Ik ben stilletjes aan bij het einde aan het komen. Wil ze daarna verder uitschrijven naar een boek.

Of dat is nu toch het idee.

Maar de grote vraag is... wat heb jij nodig van mij?

Wat heb jij nodig in jouw prille moederschap?


Jij bent al wat bevoordeeld dat ik jouw mocht begeleiden, en je al informatie tot je hebt gekregen, maar misschien heb ik jouw woorden niet goed gehoord of onthouden.

Dus mijn vraag is...

wil jij mijn enquête invullen?

Zodat ik jouw woorden kan ontdekken voor de dingen waar jij tegenaan liep in het prille moederschap.

Woorden die mij gaan helpen om de cursus in de juiste taal neer te zetten.

Want het zou jammer zijn, dat mijn woorden toch net te ver van jouw bed staan, terwijl ze eigenlijk precies aansluiten bij wat jij nodig hebt.Dank je wel alvast

en als je andere jonge mama's kent. Deel gerust.

Je maakt me er alleen maar blij mee.


Liefdevolle groet

Els

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page