top of page

Luisterkindafstemming: Wat bracht het mezelf?

De Luisterkindafstemming opleiding startte vlak na een flinke crash thuis.

De laatste maanden waren heftig, confronterend en zoekend, met steeds meer de bevestiging: dit ga ik niet lang kunnen volhouden.

En toen kwam de avond.

De avond die alles veranderde die zorgde dat de gedachte: ooit zal ik weg moeten gaan onmiddellijk veranderde naar: het moet Nu en is dringend nodig.

En vlak daarna startte deze opleiding.

In eerste instantie dacht ik: pff, kan ik dat er wel bij hebben. Is het wel een goed idee?

Maar mijn intuïtie had voor mijn juiste volgorde gezorgd.Wat is de opleiding een cadeau geweest voor mezelf.

Elke les moesten we op elkaar oefenen. Wat een inzichten kreeg ik over mezelf. Bevestigingen van dat ik juist bezig was, dat ik ook aan mezelf mag denken en voor mezelf mag zorgen. Dat samen blijven echt geen optie meer is. Dat de dingen die ik denk, niet verzonnen zijn, maar echt mijn realiteit en ik deze mag volgen.

Ook meer inzichten in mijn eigen processen, mijn eigen bijdrage aan het gebeuren en mogelijkheden naar de toekomst toe.

Verdriet, blijheid, opluchting, creatie, verbinding,... alles kwam stap per stap aan bod. En door de afstemming precies op het moment dat ik het nodig had. Want wat er speelt kan naar boven komen.

Ondertussen was ik mijn vaardigheden aan het ontwikkelen. Kreeg ik meer vertrouwen in de boodschappen die ik ontvang. Kreeg ik mogelijkheden om er woorden aan te geven en een manier om het neer te zetten.

Daarbovenop kon ik ons zoontje betrekken... hoe zal hij het ervaren. Wat ervaart hij nu? Doe ik hem onmetelijk verdriet door bij papa weg te gaan straks?


Waar verlang ik naar? Wat heb ik nodig? Hoe zijn dingen ontstaan en waarom liet ik het al die jaren verder bestaan in mijn eigen leven?


De opleiding zorgde ervoor dat ik met meer inwendige rust de stappen kon zetten om mijn weggaan voor te bereiden. En om vrede te hebben met de manier waarop ik deze stappen zette.

Ik weet nog onderweg naar huis, de woorden lagen in mijn mond en ik durfde ze niet te zeggen.

De groeps whatsapp vroeg ik hulp, liet ik iets weten. En ook daar hielpen ze mij.

Door op me af te stemmen, konden ze de juiste vraag stellen: Els, Gerrie heeft gedaan wat hij moest doen, jullie opdracht is hier nu samen klaar. Wanneer ga jij jouw verantwoordelijkheid hierin nemen?

En ze hadden gelijk.

Onze relatie was vol liefde, vrolijkheid, ontdekken en botsen. Maar het botsen nam alles over en het werd tijd voor een volgende stap. Niet meer tegen elkaar botsen.Het is nu tijd om te kiezen voor jezelf met inzichten over jezelf.

Loop je tegen dingen aan? Wandel je steeds in dezelfde cirkels? Wil je jezelf beter leren kennen?

Deze week draait om jou. Met voor een afstemming voor jezelf te kiezen, kies je voor jouw toekomst.

En deze week, kan je een korting winnen bij het aanvragen van een afstemming op jezelf.


Kies jij voor bewustwording over jezelf? Dan kan ik jou helpen!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page